SLFF:s författarkonferens 26-27 april - anmäl dig senast den 23 april!

Du som är medlem i SLFF är varmt välkommen till vår författarkonferens 2018 där hjärnan och lärandet står i fokus. Konferensen, som hålls den 26-27 april i Stockholm, bjuder på ett högaktuellt och intressant program med läromedelsforskare, hjärnforskare, utbildningspolitiker och skolexperter.

Tim Oates foto Cambridge Assessment, UK

Tim Oates, bedömningsforskare vid Cambridge Assessement, som lett den engelska läroplansreformen, berättar om lärobokens roll.

 

 

 

 

Torkel-Klingberg-Fotograf-Ulla-Montan_redWTorkel Klingberg, professor i kognitiv neurovetenskap och internationellt känd för sin forskning om barns hjärnutveckling och inlärning, ger oss fascinerande inblickar i ny forskning om lärande och motivation.

 

 

 

Vi står inför en alarmerande lärarbrist samtidigt som både lärare och elever i stor utsträckning är utan läromedel. Hur säkerställer vi att elever på grundutbildningen och studenter på universitet och högskola har likvärdig tillgång till kunskap?

Dessa frågor kommer att diskuteras av en panel bestående av utbildningspolitiker från utbildningsutskottet: Lena Hallengren (S), Erik Bengtzboe (M), Christer Nylander (L), Elisabet Knutsson (MP), Fredrik Christensson (C) samt skolexperterna Per Kornhall och Johan Kant samt SLFF:s ordförande Wiwi Ahlberg. Moderator: Pelle Thörnberg.

Information och anmälan

  • SLFF:s författarkonferens 2018 vänder sig till dig som är medlem i förbundet.
  • www.forfattarkonferensen.se finns mer information och anmälningsformulär.
  • Sista anmälningsdag är den 23 februari.
  • En fullständig inbjudan kommer i din brevlåda inom kort.
5 februari 2018