Vi söker en handläggare

Sveriges Läromedelsförfattares Förbund, SLFF, är huvudorganisation för Sveriges läromedelsförfattare. SLFF har 1 500 medlemmar som författar läromedel och kurslitteratur i alla ämnen från förskola till högskola och universitet.

Vi förhandlar författaravtal och ramavtal med förlag, företag och organisationer. Vi bevakar fackliga frågor för läromedelsförfattare och deltar aktivt i debatten särskilt på upphovsrätts- och utbildningsområdet. En av våra viktiga huvuduppgifter är att vi utlyser, fördelar och betalar ut författarstipendium till läromedelsförfattare då vi är huvudorganisation för läromedelsförfattarna i Sverige.

Arbetsuppgifter

Arbetet som handläggare innebär att tillsammans med vår förbundssekreterare ansvara för stipendieadministrationen. Arbetet sker i samarbete med vår Stipendienämnd. Detta innebär bland annat att ta fram underlag för annonsering och underlag för besked om stipendium, beredning av ansökningar och utbetalning av stipendierna. Utöver detta ska du delta i och medverka till utvecklingen av vårt digitala ansökningssystem för stipendium. Tillsammans med förbundssekreteraren har handläggaren ansvar för SLFF:s medlemsregister vilket bland annat innebär registervård, medlemsstatistik och diverse sammanställningar.

En viktig uppgift för handläggaren är att svara i vår telefonväxel och ge information till våra medlemmar. Handläggaren arbetar också med att administrera Antagningsnämndens beslut om antagning av nya medlemmar. Även andra administrativa uppgifter kan förekomma.

Som handläggare arbetar du tillsammans med övrig personal på kansliet med allmänna kontorsgöromål. Du ansvarar för arkivering på uppdrag av förbundsdirektören/VD och administrerar utskick av handlingar inför förbundsstämmor, övriga föreningsmöten, styrelse- och AU-sammanträden.

I alla ovanstående arbetsuppgifter ska handläggaren arbeta i enlighet med organisationens mål och riktlinjer beslutade av förbundsstämman, styrelse och arbetsutskott.

Befattningen är placerad på vårt kansli i Stockholm.

Lämplig bakgrund/Utbildning/Erfarenhet

Vi söker en ordningsam och trygg person helst med erfarenhet från arbete i författarverksamhet, förlag eller från upphovsrättsområdet. Du ska ha dokumenterad god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du ska ha kvalificerad administrativ erfarenhet och vana från arbete i politiskt styrd organisation. Du ska ha en mycket god samarbetsförmåga, men också kunna ta egna initiativ och ansvara för att dina arbetsuppgifter genomförs på bästa sätt. Erfarenhet av självständigt arbete med administration i en liten organisation är meriterande. Förmåga att hantera ett mångfacetterat uppdrag med högt tempo.

Du ska ha erfarenhet av ekonomihantering, såsom bokföring och utbetalningssystem. Goda kunskaper om omvärldsbevakning, speciellt på författarområdet är mycket meriterande.

Utbildning: Gymnasieexamen. Eftergymnasial utbildning är meriterande.

Dina personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper där samarbetsförmåga och deltagande i vardagliga rutiner spelar stor roll. Detta är speciellt av vikt då vi är en liten arbetsplats. Du är strukturerad, ansvarstagande och har god kommunikativ förmåga. Du är även bra på att prioritera, planera och koordinera samt att arbeta självständigt. Du har ett stort intresse för utbildning, litteratur och kultur.

Arbetstid/Varaktighet

Omfattning: Heltid (100 %)

Anställningsform: Tillsvidare. Vi tillämpar sex månaders provtjänstgöring. Vi har kollektivavtal.

Ansökan

Inkom med sedvanliga ansökningshandlingar, ett personligt brev med löneanspråk samt CV - meritförteckning. Din ansökan sänder du till adm@slff.se Vi tar emot ansökan endast via e-post.

Sista ansökningsdag är den 3 november 2017. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningstiden, så varmt välkommen att skicka in din ansökan redan idag.

Vid frågor kontakta: Kanslichef Per Solnes eller förbundssekreterare Christina Laurin tfn: 08 – 440 84 80.

Vi undanber oss all kontakt från annons- och rekryteringssäljare.

Arbetsgivare

Läromedelsförfattarna i Sverige AB
Drottninggatan 61, 1 tr.
111 21 Stockholm
Tfn: 08-440 84 80, www.slff.se

Här kan du läsa annonsen på AF platsbank

5 oktober 2017