Nyheter

 • Tema digitalisering på nordiskt författarmöte

  2017-05-29
  Den 30-31 maj träffades författar- och översättarorganisationer från Norden för att byta erfarenheter och samlas kring gemensamma frågor, under ett möte i Stockholm.
  Tema digitalisering på nordiskt författarmöte
 • Bara det bästa är gott nog åt barnen!

  2017-05-19
  Bara det bästa är gott nog åt barnen! Den 19 maj träffades läromedelsförfattare för att se utställningen "En sagolik skola". En underbar utställning fylld av nostalgi.
  Bara det bästa är gott nog åt barnen!
 • SLFF träffade gymnasie- och kunskapslyftsminister

  2017-04-25
  Den 24 april mötte SLFF:s ordförande och förbundsdirektör gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström, för att framföra vikten av kvalitativa läromedel.
  SLFF träffade gymnasie- och kunskapslyftsminister
 • Uppskattat om nyanlända och skolutveckling!

  2017-04-21
  Det var både en inspirerande och kompetenshöjande helg när SLFF höll årsmöte för sina medlemmar, i Stockholm den 22-23 april.
  Uppskattat om nyanlända och skolutveckling!
 • Påsktider

  2017-04-12
  Sveriges Läromedelsförfattares Förbund önskar alla läromedelsförfattare en skrivinspirerande och glad påsk!
  Påsktider
 • Med anledning av attentatet i fredags

  2017-04-10
  Våra tankar går till de som är direkt drabbade av det inträffade. SLFF har sitt kontor på Drottninggatan och deltog i den nationella tysta minut som ägde rum idag.
  Med anledning av attentatet i fredags
 • Kvalitativa läromedel är läsfrämjande

  2017-04-06
  Den 6 april träffade SLFF Läsdelegationen för att lyfta fram den viktiga roll kvalitativa läromedel har när det kommer till läsförståelse.
  Kvalitativa läromedel är läsfrämjande
 • Varför ska jag lära mig det här?

  2017-03-30
  Den 29 mars fick SLFF:s medlemmar i Göteborgsregionen lyssna till Jan Blomgren när han föreläste om vad som främjar och hämmar elevers motivation i en digitaliserad miljö.
  Varför ska jag lära mig det här?
 • Viktig fortbildningskurs för medlemmarna

  2017-03-20
  Helgen den 18-19 mars höll SLFF en skatt- och deklarationskurs, i Stockholm, för läromedelsförfattare. Kursledare var Björn Lundén, en av våra främsta skatte- och bolagsexperter.
  Viktig fortbildningskurs för medlemmarna
 • Tankar om skolans digitalisering

  2017-03-14
  Den 13 mars fick SLFF:s medlemmar i Skåneregionen möjlighet att lyssna till Edward Jensinger när han under en träff i Malmö delade med sig av sina tankar om skolans digitalisering och kopplingen till läromedel. En mycket intressant kväll!
  Tankar om skolans digitalisering
 • Kärleken till språket

  2017-03-10
  Vart är svenskan på väg? Och vad är en interrobang? Den 9 mars träffades läromedelsförfattare i Uppsala för att lyssna när Siv Strömquist höll en mycket intressant föreläsning om allt från tydlighetskommatering, punktens vara eller inte vara och kärleken till språket.
  Kärleken till språket
 • Skatt och deklaration för läromedelsförfattare

  2017-03-06
  Är du läromedelsförfattare och har egen firma? Då kan SLFF:s kurs i skatt och deklaration, den 18-19 mars i Stockholm, vara till hjälp. Skatte- och bolagsexperten Björn Lundén lotsar dig genom bolagsformer, skatteregler och smarta avdrag. Det finns platser kvar!
  Skatt och deklaration för läromedelsförfattare
 • Vart är svenskan på väg?

  2017-02-28
  Hur lever och förändras vårt språk och hur ska man förhålla sig till den pågående utvecklingen? Den 9 mars har SLFF:s medlemmar i Uppsala och Stockholmsregionen möjlighet att lyssna till Siv Strömquist, docent i nordiska språk, som föreläser om språkregler, författarengagemang och kärleken till språket. Anmäl dig senast den 2 mars!
  Vart är svenskan på väg?
 • Om kvinnor i historieböckerna

  2017-02-16
  Den 15 februari kunde SLFF:s medlemmar, i Umeåregionen, lyssna till Lina Lindström som höll en intressant föreläsning om maktperspektiv, kvinnor i historieböckerna och historieundervisning där kvinnor görs till subjekt.
  Om kvinnor i historieböckerna
 • Skrivarkurs drog fullt hus!

  2017-02-13
  Den 11-12 februari deltog ett 25-tal läromedelsförfattare på SLFF:s kurs Utveckla dina texter - från strama faktatexter till levande sakprosa, som hölls i Stockholm med författaren Pär Sahlin som kursledare.
  Skrivarkurs drog fullt hus!
 • SLFF:s hedersmedlem Hans Rosling

  2017-02-08
  Det är med stor sorg vi nås av beskedet att Hans Rosling, professor i internationell hälsa och hedersmedlem i SLFF, gått bort.
  SLFF:s hedersmedlem Hans Rosling
 • Välkomnar likvärdighetsagendan

  2017-01-31
  I torsdags presenterades Likvärdighetsagendan som slår fast att klyftorna i den svenska skolan är ett av de allvarligaste samhällsproblemen. SLFF välkomnar Likvärdighetsagendan och bekräftar bilden av att skolan idag har stora utmaningar när det gäller likvärdigheten, inte minst när det gäller tillgången till kvalitativa läromedel.
  Välkomnar likvärdighetsagendan
 • Reducerad skattesats på elektroniska publikationer

  2017-01-26
  Sveriges Läromedelsförfattares Förbund välkomnar och ställer sig bakom EU-kommissionens förslag som ska göra det möjligt för EU:s medlemsstater att införa reducerade skattesatser även för e-böcker och övriga e-publikationer.
  Reducerad skattesats på elektroniska publikationer
 • Möte med Burell om läromedelspolicy

  2017-01-23
  Idag träffade Wiwi Ahlberg, ordförande, och Jenny Lundström, förbundsdirektör SLFF, Olle Burell, Skolborgarråd i Stockholm, för att fortsätta diskutera frågan om en läromedelspolicy i Stockholm stads skolor.
  Möte med Burell om läromedelspolicy
 • Läsförståelse - med Barbro Westlund

  2017-01-13
  "Det är en myt att goda läsare alltid förstår vad de läser - men de vet vad de ska göra när de inte förstår!" Oerhört intressant när Barbro Westlund föreläste om läsförståelse för en sal fylld av läromedelsförfattare, i Stockholm den 25 januari.
  Läsförståelse - med Barbro Westlund
 • Läromedelspolicy

  2017-01-10
  Vi ska se till att skolorna i Stockholm har en läromedelspolicy som ska ingå i det systematiska kvalitetsarbetet, sa Olle Burell, skolborgarråd i Stockholm stad, under ett seminarium i Almedalen 2016. En elev skrev nyligen om behovet av "Läroböcker till alla!"
  Läromedelspolicy
 • Hedersmedlem i SLFF

  2016-11-28
  Gunnar Karnell, professor emeritus i rättsvetenskap vid Handelshögskolan i Stockholm, har utsetts till hedersmedlem i SLFF.
  Hedersmedlem i SLFF
 • Läromedelsforskning på medlemsmöte

  2016-11-18
  Den 17 november kom ett 25-tal medlemmar till SLFF:s medlemsmöte i Stockholm för att lyssna till läromedelsforskaren Anna Johnsson Harrie, som bland annat berättade om en granskning av historieböcker hon gjort på uppdrag av Forum för levande historia.
  Läromedelsforskning på medlemsmöte
 • Författarkonferensen 2016 – en helg om läromedel i en digital värld

  2016-11-14
  SLFF:s författarkonferens ”Läromedel i en digital värld” ägde rum i Stockholm den 12-13 november. Under två dagar samlades ett sjuttiotal läromedelsförfattare för att lyssna till olika perspektiv på vad digitaliseringen innebär för skolan och vilken roll läromedel har i den utvecklingen.
  Författarkonferensen 2016 – en helg om läromedel i en digital värld
 • Upphovsrätt på den digitala inre marknaden

  2016-11-08
  SLFF har inkommit med remissyttrande gällande EU-kommissionens förslag till modernisering av EU:s upphovsrättsreglering. SLFF ställer sig bakom kommissionens mål att EU:s upphovsrättsbestämmelser även i fortsättningen ska ge en hög skyddsnivå för rättighetshavare på den digitala inre marknaden. Men för att åstadkomma och upprätthålla detta är det viktigt att inte störa marknaden.
  Upphovsrätt på den digitala inre marknaden
 • Om läromedelsforskning på medlemsmöte

  2016-10-12
  Vad säger forskningen om läromedel? Den 11 oktober, kunde SLFF:s medlemmar i Linköping lyssna till Anna Johnsson Harries intressanta presentation om läromedelsforskning. Under medlemsmötet diskuterades också frågor kring utgivning och författarskap.
  Om läromedelsforskning på medlemsmöte
 • Medlemmar inspirerade i Malmö

  2016-10-11
  Den 10 oktober möttes ett flertal av SLFF:s medlemmar i Skåneregionen för att byta erfarenheter och diskutera frågor kring läromedelsförfattarskapet.
  Medlemmar inspirerade i Malmö
 • Sök TV-stipendium!

  2016-10-05
  Du som själv har medverkat i, eller har verk som du är upphovsperson till och som har nyttjats i andra tv-kanaler än SVT 1 och 2, TV3, TV4 och Kanal 5, kan söka stipendium.
  Sök TV-stipendium!
 • SLFF i Nordiskt fackförfattarmöte

  2016-09-28
  SLFF deltog i Nordiskt fackförfattarmöte på Grönland, i slutet av september. Ett möte där bland annat frågor kring kontrakt, upphovsrätt, EU och den digitala utvecklingen diskuterades.
  SLFF i Nordiskt fackförfattarmöte
 • Medlemmar möttes i Göteborg

  2016-09-23
  Den 22 september träffades SLFF:s medlemmar från Göteborgsregionen för att byta erfarenheter och inspireras av varandras författarskap.
  Medlemmar möttes i Göteborg
 • SLFF på Bokmässan

  2016-09-22
  SLFF finns i myllret på Bokmässan 2016, som pågår den 22-25 september i Göteborg.
  SLFF på Bokmässan
 • Upphovsrättens hjälte 2016

  2016-09-22
  Årets ALIS-pris Upphovsrättens hjälte 2016 går till Frilans Riks. Frilans Riks får priset för att ha värnat, hävdat och slagits för upphovsrätten. Priset delades ut på Bok- och biblioteksmässan i Göteborg den 23 september.
  Upphovsrättens hjälte 2016
 • Brist på tillgång till digitala läromedel uppmärksammas

  2016-09-22
  Det saknas både resurser till inköp och tillgång till digitala läromedel, skriver Lärarnas Riksförbund och läromedelsförlagen.
  Brist på tillgång till digitala läromedel uppmärksammas