Lokala och regionala arrangemang 2015

9 december, Stockholm

Från lärare till författare - att skriva läromedel
Har du en idé om ett läromedel som du vill förverkliga? Saknar du ett läromedel och tänker att du är rätt person att skriva det? Eller har du redan ett material du vill att andra ska få ta del av? I så fall ska du anmäla dig till vår inspirationskväll där du får träffa etablerade läromedelsförfattare som berättar om hur de gick till väga när de tog steget från idé till utgivning. Du får också nyttiga tips kring vad som är viktigt att tänka på när det gäller upphovsrätten, möjlighet att ställa frågor och du får chans att mingla med andra kreativa lärare som precis som du har idéer de vill förverkliga!

Läs mer i inbjudan till Från lärare till författare - att skriva läromedel (pdf, öppnas i nytt fönster)

1 december, Linköping

Läromedel och skolutveckling - om digitaliseringens potential med exempel från Linköping
Linköpings kommun har gjort en stor satsning på digital teknik i skolan med målsättningen att eleverna ska utveckla digital kompetens anpassad efter det omgivande samhällets krav och förväntningar. Eleverna ska kunna använda digitala verktyg som ett medel för att uppnå målen i läroplanen.

Martina Lundström, som arbetar med skolutveckling och digitalisering, berättar om Linköpings satsning på digitalisering i skolan och hur hon ser på skolutveckling och läromedlens roll i digitaliseringen med paralleller till övriga Skandinavien.

Liselott Drejstam, fokusbibliotekarie vid Hjulsbroskolan i Linköping, berättar om sitt arbete på det prisbelönta skolbiblioteket.

Läs mer i inbjudan till Läromedel och skolutveckling (pdf, öppnas i nytt fönster)

25 november, Göteborg

När det ofattbara händer - Om att möta människor i kris och om vilka vi människor är, innerst inne
Inte sedan andra världskriget har så många människor varit på flykt i världen. I klassrum runt om i Sverige finns elever som upplevt krig och som tvingats lämna sina hem. Välkommen till en kväll som handlar om människors motståndskraft, hur vi fungerar när någonting svårt drabbar oss, och vikten av att se individen.

Läs mer i inbjudan till När det ofattbara händer (pdf, öppnas i nytt fönster)

18 november, Stockholm

Bok, burk och padda
Välkommen till en föreläsning om läroboken som en viktig resurs och digitaliseringens potential. Föreläsare är Daniel Barker lärare på Norra Reals gymnasium i Stockholm samt Helena Holmström, förlagschef och Anuu Seensalu redaktionschef på Natur & Kultur.

Läs mer i inbjudan till Bok, burk och padda (pdf, öppnas i nytt fönster)

4 november, Sundsvall

St Olofsskolan och likvärdighet
Välkommen att inspireras av S:t Olofsskolans framgångsresa och prata likvärdighet, läromedel och digital utgivning med oss på SLFF. Hoppas vi ses i Sundsvall den 4 november!
Läs mer i inbjudan (pdf, öppnas i nytt fönster)

20 oktober, Stockholm

"IT är ingen frälsare" - föreläsning och diskussion med Per Kornhall.
(Läs mer i inbjudan (pdf öppnas i nytt fönster)