Almedalen 2016

SLFF fanns på plats under Almedalsveckan i Visby, 2016, för att bevaka frågor viktiga för förbundet.

Almedalen debatt_För högre kunskapsresultat_foto SLFF

En glädjande nyhet var att vid Svenska Läromedels seminarium, den 7 juli, sa skolborgarrådet Olle Burell att man ska se till att skolorna i Stockholm har en läromedelspolicy som ska ingå i det systematiska kvalitetsarbetet. (Olle Burell till höger i bild)

 – Ett steg i rätt riktning säger SLFF:s förbundsdirektör Jenny Lundström och förbundsordförande Wiwi Ahlberg.

Seminariet som hade rubriken "För högre kunskapsresultat behövs likvärdighet, digitalisering och läromedel", handlade om hur vi möter utmaningarna och förbättrar förutsättningarna för alla lärare och elever. En grundläggande faktor är vilka läromedel och material de får tillgång till. Anna Johnsson Harrie från Linköpings Universitet, Isak Skogstad från LR Stud, Olle Burell, socialdemokratiskt skolborgarråd och Karin Pleijel, miljöpartistiskt kommunalråd, samt moderaternas och liberalernas skolpolitiska talespersoner Camilla Waltersson Grönvall och Christer Nylander fanns i panelen.

 

Almedlen-debatt_Vad-ska-till-för-att-stärka-den-svenska-skolan_Foto-SLFF_w

Vad ska till för att stärka den svenska skolan? var rubriken för en annan av debatterna som SLFF lyssnade på. I denna belystes brister och potential i svensk skola, med Skolkommissionens Anna Ekström, Skolverket, Matz Nilsson, Skolledarförbundet, Johanna Jaara Åstrand, Lärarförbundet samt Tobias Krantz, Svenskt Näringsliv i panelen. ‪#‎DNAlmedalen‬


26 juni 2017